top of page

Portfolio

De Dokkumer abdijtoren

De Abdijtoren van Dokkum heeft vanaf de vroege middeleeuwen tot ongeveer twee eeuwen geleden op de markt van Dokkum gestaan. Een stuk historie dat net zoals vele anderen langzamerhand vergeten worden omdat ze er niet meer zijn.

Maar het tij is gekeerd voor de toren, hij is terug op de plek waar zijn fundamenten nog onder de grond liggen! Niet langer zal hij enkel voortbestaan op een aantal schilderijen en schetsen, maar levensecht op de markt!

 

Door een samenwerking tussen Museum Dokkum en Musarium (Dat is ons zusterbedrijf) is de toren vanaf nu voor iedereen te aanschouwen op de markt. 

Met behulp van Augmented Reality en GPS is er een digitale reconstructie van de toren bovenop de overblijfselen van de oude toren geplaatst. Dankzij technologie van de toekomst kunnen we een kijkje nemen in het verleden, en preserveren we op een moderne manier een stukje historie.

Wil je ons 3D model van de toren zelf in handen hebben? Nou, dat kan, we hebben er ook meteen maar een paper-model van gemaakt. Je kunt hem hiernaast downloaden en bouwen!

Downloads

Looptijd

September 2017 - juni 2018

bottom of page