top of page

Game

Red de astronaut

Een astronaut is losgeslagen van zijn ruimtecapsule!! Kun jij hem redden? 

Red de astronaut is een spel die we met het Nationaal Ruimtevaart Museum ,dat zit in het Aviodrome, ontwikkelt hebben. Het doel van dit spel was om mensen langs alle interessante onderdelen van de ruimtevaart expositie te leiden. Nou, dat kan natuurlijk! Daar kun je game mechanics voor inbouwen. In de hele ruimtevaartcollectie zitten onderdelen van een raket verstopt. Denk hierbij aan brandstoftanks, parachutes, navigatie instrumenten, enz.. Deze moeten verzameld worden om een reddingsraket te bouwen om de astronaut weer veilig op aarde te brengen. 

Wat begon als een leuk interactief idee blijkt nu een topstuk in de ruimtevaart expositie te zijn.

Het spel is in twee jaar bijna 10,000 keer volledig gespeeld. En dat terwijl musea vanwege de coronamaatregelen natuurlijk maar beperkt open waren. Ook blijkt het spelers van alle leeftijden aan te zetten samen te laten werken in de speurtocht naar alle onderdelen. Natuurlijk een gewenste uitkomst maar zeker een verrassing dat het zo goed blijkt te werken! Kortom, een fijn project! 

Je kan het spel hier online spelen, maar het is natuurlijk veel leuker om naar het Aviodrome te gaan en het daar te doen. Vergeet niet die highscore te verbreken!

Looptijd

Oktober 2019 t/m augustus 2020

Interessant

NRM

AdobeStock_157608867.jpeg

Heb je ook zoiets nodig?

Leuk! Klik hieronder om contact op te nemen.

Niks is te gek en we zijn best goed.

bottom of page